Home Suriname Verzoek vrijlating verdachte kindermoord ingediend

Verzoek vrijlating verdachte kindermoord ingediend

15
0
verzoek-vrijlating-verdachte-kindermoord-ingediend

foto


Het verzoek tot de invrijheidstelling van Wirayshrie D., die verdacht wordt van kindermoord, is bij het Hof van Justitie ingediend. Zij zit al bijna een jaar in het gevang.

Haar advocaat Maureen Nibte heeft in haar verzoek opgenomen dat de jongedame ten tijde van haar inverzekeringstelling achttien jaar was. Wirayshrie D. heeft erkend dat zij een baby heeft gebaard, maar dat die vanaf de geboorte niet bewoog. Zij ontkent schuldig te zijn aan kindermoord.

Nibte zegt dat uit de inhoud van het obductierapport niet is komen vast te staan of de baby levend is geboren en wat de precieze doodsoorzaak is. Naar haar oordeel dient bij twijfel zulks in het voordeel van de verdachte te worden uitgelegd.

Er is sedert augustus 2020 een psychologisch rapport van Wirayshrie D. opgevraagd, maar zij is nog steeds niet naar de psycholoog gebracht. Haar zaak dient bij de kantonrechter, maar er is geen zicht op beëindiging ervan.