Home Nederland Wekdienst 30/4: Blijdorp open voor 4000 bezoekers • Rechtszaak tegen oud-PVV’er Brinkman...

Wekdienst 30/4: Blijdorp open voor 4000 bezoekers • Rechtszaak tegen oud-PVV’er Brinkman hervat

16
0
wekdienst-30/4:-blijdorp-open-voor-4000-bezoekers-•-rechtszaak-tegen-oud-pvv’er-brinkman-hervat

Goedemorgen! De ministerrraad komt vandaag bij elkaar om onder meer vooruit te blikken op de coronapersconferentie van volgende week en de rechtszaak tegen Hero Brinkman wordt hervat.

Eerst het weer: De dag begint met veel bewolking en hier en daar komt nog een bui voor. Vanuit het westen breekt de zon door. De temperatuur ligt tussen 11 en 12 graden en er waait een matige noordwestenwind.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Het kabinet komt weer bij elkaar voor de ministerraad. Hierin wordt onder meer vooruitgeblikt op de geplande coronapersconferentie van volgende week; maandag moet duidelijk worden of er meer versoepelingen mogelijk zijn.
  • De rechtszaak tegen voormalig Tweede Kamerlid Hero Brinkman wordt voortgezet in Amsterdam. Volgens het Openbaar Ministerie heeft Brinkman toen hij voor de politie werkte in 2016 vertrouwelijke informatie van de politie aan De Telegraaf gelekt.
  • De poorten van Diergaarde Blijdorp in Rotterdam gaan open voor een testevenement. 4000 bezoekers zijn welkom als ze een negatieve coronatest kunnen laten zien.
  • De Surinaamse krijgsraad gaat vandaag verder met de inhoudelijke behandeling van het Decembermoordenproces tegen oud-president Desi Bouterse.

Wat heb je gemist?

In het noorden van Israël zijn zeker 44 mensen omgekomen die een Joods feest vierden. Ze raakten in een gang in de verdrukking bij een bedevaart op de Meronberg. Zeker 150 gewonden liggen in ziekenhuizen. 39 van hen zijn er slecht aan toe.

De autoriteiten hadden toestemming gegeven voor 10.000 bezoekers, maar volgens schattingen waren er tien keer zoveel mensen. Premier Netanyahu spreekt van een grote ramp. Op beelden is te zien dat op de rampplek lijken op een rij liggen, die zijn bedekt met reddingsdekens.

Tientallen mensen verdrukt bij religieus feest Israël

NOS

En dan nog even dit:

Tussen 1970 en 1984 ontwierp de 81-jarige Roland de Groot vier keer het podium voor het Eurovisie Songfestival. Gisteren kreeg hij een rondleiding in Ahoy en keek hij zijn ogen uit. “De technische mogelijkheden zijn natuurlijk veel groter dan wij hadden.”

Hij ontwierp vier podia voor het songfestival en is nu in Ahoy: ‘Overdonderd!’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here