Home Suriname Spijt betuigende jongeman in vrijheid gesteld

Spijt betuigende jongeman in vrijheid gesteld

17
0
spijt-betuigende-jongeman-in-vrijheid-gesteld

foto


Guillermo L. (19) is woensdag door het Hof van Justitie in vrijheid gesteld. Zijn advocaat Maureen Nibte bevestigt dat zij een verzoek voor de jongeman had ingediend.

De raadsvrouw zegt dat de verdachte heeft bekend dat hij 51 gram hasj bij zich had. Volgens haar is haar cliënt voor het eerst in aanraking gekomen met de politie en zit in de examenklas. Hij wil zijn studie afronden. Daarom richtte Nibte een verzoek bij het Hof.

Het hof heeft de zaak behandeld en de jongeman in vrijheid gesteld. Guillermo L. heeft spijt betuigd. De kantonrechter had hem veroordeeld tot zes maanden celstraf, waarvan twee voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht met een proeftijd van drie jaar. Hij zat vanaf 31 januari in het gevang.

Op 1 februari schreef Nibte een brief naar het Openbaar Ministerie met het verzoek om de verdachte gauw te dagvaarden. De raadsvrouw zegt dat de jongeman opgesloten was in een cellenhuis met zware criminelen.