Home Suriname Personeel Huize Ashiana en Esther Stichting in beraad

Personeel Huize Ashiana en Esther Stichting in beraad

11
0
personeel-huize-ashiana-en-esther-stichting-in-beraad

foto


Het personeel van Huize Ashiana en van Esther Stichting is in beraad. De bond onder leiding van Jan Aviankoi eist dat onder andere de vervoerstoelage die eerder werd uitbetaald, dient te worden gegeven aan de werkers. Ook dient het personeel een betere salariëring te krijgen.

Het beraad houdt in dat de mensen normaal opkomen aan het werk en ervoor zorgen dat de bewoners hun maaltijden krijgen. De keuken heeft dispensatie, waardoor de voeding wordt klaargemaakt. Ook de poort en de security hebben dispensatie. Alle ander werk wordt niet gedaan. Alleen in urgente gevallen zal het personeel handelen.

De bond heeft alle stukken opgestuurd naar minister Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting. De toelage is tijdens de vorige regering wel uitbetaald, maar al maanden krijgt het personeel het geld niet. Eugène Daniël, secretaris van de bond bij Esther Stichting zegt aan Starnieuws dat tijdens de vergadering gisteren het personeel behoorlijk verhit was. De mensen wilden trekken naar het regeringsgebouw om te protesteren. De werknemers voerden aan dat ze niet uitkomen met hun kaal salaris.

Afgesproken is dat donderdag weer vergaderd wordt. De vakbondsleiders hopen dat in de tussentijd er concrete afspraken gemaakt kunnen worden met de minister en de directies van de tehuizen. Indien er geen oplossing komt, zullen de acties worden verscherpt.