Home Suriname Politie int SRD 45.000 tijdens operatie Saka Yu Tempo

Politie int SRD 45.000 tijdens operatie Saka Yu Tempo

15
0
politie-int-srd-45.000-tijdens-operatie-saka-yu-tempo

foto


De politie heeft de afgelopen week boetes uitgedeeld tijdens de operatie ‘Saka Yu Tempo’ aan personen die zich schuldig hebben gemaakt aan verkeersovertredingen bij roadblocks aan de Ringweg-Zuid, Plutostraat, Saronbrug en mr Jagernath Lachmonstraat. In totaal is meer dan SRD 45.000 aan boetes opgelegd.

Sommige verkeersovertreders betaalden hun boetes ter plaatse. De politie heeft processen-verbaal opgemaakt van de overtreders die hun boete achteraf zouden voldoen. Autobestuurders zijn bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs, zonder gordel om en rijden met defecte koplampen. Anderen hadden hun kentekenplaat niet bevestigd waarvoor een boete volgde. Ook voor het rijden zonder herkeuring en verzekering zijn boetes uitgedeeld.

Tijdens de roadblocks zijn voertuigen weggesleept ter herkeuring, omdat deze mankementen vertoonden. In een van de gevallen werd de wagen bestuurd door een zestienjarige jongeman die zich ook niet kon legitimeren. De auto is met de sleepwagen vervoerd. Bepaalde bestuurders konden geen bescheiden aantonen waarvoor boetes zijn opgelegd.

De roadblocks worden gehouden in het kader van de bestrijding van de verkeerscriminaliteit in het algemeen met het doel deze terug te dringen tot beheersbare proporties maar meer nog in het bijzonder het aantal doden in het verkeer te reduceren. Woensdag werd een aanvang gemaakt met de roadblocks.

Vanaf maandag zullen de roadblocks weer worden opgeworpen. Tijdens de lockdown in het weekend worden de afdelingen die zijn belast met de roadblocks ingezet voor surveillance in Paramaribo en Wanica. Hierdoor is de politie zichtbaar met zwaailichten.