Home Suriname Bouva: President moet ingrijpen in kwestie BAZO-kaarten

Bouva: President moet ingrijpen in kwestie BAZO-kaarten

13
0
bouva:-president-moet-ingrijpen-in-kwestie-bazo-kaarten

foto

Assembleelid Melvin Bouva


Assembleelid Melvin Bouva (NDP) vindt dat president Chan Santokhi onmiddellijk moet ingrijpen om het niet toekennen van de BAZO-kaarten terug te draaien. Veel mensen die de verzekering niet kunnen betalen, zijn juist in deze Covid-pandemie extra getroffen. “De kleine man heeft al nauwelijks inkomen in deze situatie en nu wordt ook de medische zorg ingetrokken. Dit kan echt niet. Dit is ongelooflijk”, zegt de volksvertegenwoordiger.

Mensen kunnen nauwelijks hun hoofd boven water houden. De koopkracht is enorm achteruitgegaan. In plaats van extra steun, hebben 130.000 mensen nu ook geen medische voorziening meer. Bouva onderkent dat een paar duizend mensen onterecht in het systeem zitten, maar om 80% van de kaarten in te trekken, is zeer onverantwoord en asociaal, stelt hij.

Bouva merkt op dat de situatie een jaar lang zo gelaten moet worden, totdat Covid beheersbaar wordt. Heel wat mensen hebben reeds aan de bel getrokken, onder wie ook boeren in Nickerie. Het is onverantwoord om de medische zorg nu onmogelijk te maken voor zo een grote groep burgers. Het Assembleelid stelt dat er juist extra steun nodig is. Ook de Covid-steun is veel te weinig. De situatie is bijzonder zorgelijk. Bouva is van plan deze kwestie ook tot punt van bespreking te maken in De Nationale Assemblee. “Dit is een verkeerde timing om de druk voor de zorg nu te verschuiven naar de mensen die door Covid al zwaar zijn getroffen en inkomsten derven”, stelt het Assembleelid.