Home Suriname Zunder: Bemiddelingspoging CLO-conflict mislukt

Zunder: Bemiddelingspoging CLO-conflict mislukt

17
0
zunder:-bemiddelingspoging-clo-conflict-mislukt

foto

Armand Zunder, voorzitter van de Progressieve Werknemers Organisatie tevens lid van presidium Ravaksur.


Vakbondsleider Armand Zunder heeft zijn mandaat om te bemiddelen in het conflict binnen de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) teruggegeven aan het presidium van Ravaksur. “Het is niet gelukt om partijen zover te krijgen om verkiezingen van het hoofdbestuur op basis van de statuten door tussenkomst van een of meerdere bemiddelaars te organiseren,” zegt Zunder desgevraagd aan Starnieuws.

Zunder heeft de groep van Ronald Hooghart, voorzitter van de CLO, en de bestuursleden onder leiding van Michael Miskin in een notitie voorgehouden hoe het vraagstuk binnen het hoofdbestuur aangepakt zou kunnen worden. Om dit te kunnen bereiken, moesten beide partijen akkoord gaan. Voorgesteld werd om een onafhankelijke verkiezingscommissie in te stellen voor een nieuw hoofdbestuur. Er zijn diverse gesprekken gevoerd met beide partijen afzonderlijk, maar het gewenste resultaat is niet bereikt.

De bemiddelingspoging om het vraagstuk over de splitsing binnen het CLO-bestuur op te lossen is niet gelukt, concludeert Zunder in zijn eindverslag aan het presidum van Ravaksur. Hij heeft besloten zijn poging tot bemiddelen te beëindigen omdat partijen te ver uit elkaar staan.

Zunder heeft aangegeven dat het niet lukken van de bemiddelingspoging naar zijn opinie negatieve gevolgen zal hebben voor de vakcentrale CLO, Ravaksur, de vakbeweging en vooral voor de landsdienaren. Nadat Zunder het presidium van Ravaksur (waar Hooghart ook deel van uitmaakt) omstandig heeft geïnformeerd over de gevoerde besprekingen, heeft hij zijn mandaat teruggeven. Hij heeft vrijdag de laatste meeting met het CLO-Collectief gehouden en de eindconclusies gepresenteerd.