Home Suriname Verdachte vrijgesproken van poging doodslag

Verdachte vrijgesproken van poging doodslag

41
0
verdachte-vrijgesproken-van-poging-doodslag

foto


Rakesh S. is door de kantonrechter Maytrie Kuldip Singh vrijgesproken voor poging tot doodslag. Zij gaf aan dat opzet om de doden niet was bewezen.  Echter, zij concludeerde dat zware mishandeling wel was bewezen.

De verdachte, die reeds op vrije voeten was, raakte vorig jaar op kerstnacht in een woordenwisseling met enkele buurjongens aan de Dagoeblad straat. Deze belaagden hem met bierflessen en stenen. Rakesh S. haalde zijn jachtgeweer en loste enkele schoten.

Een andere buurjongen raakte ernstig gewond. De magistraat vond de verwondingen ernstig en veroordeelde de verdachte, die werd bijgestaan door advocaat Arjan Ramlakhan, tot 12 maanden waarvan 6 voorwaardelijk en eiste zij de gevangenneming van de verdachte.

Met deze uitspraak zou de verdachte nog 2 maanden in de cel moeten zitten. Ook is het jachtgeweer verbeurdverklaard. Ramlakhan zegt aan Starnieuws dat hij de uitspraak respecteert, maar voegde gelijk eraan toe hoger beroep hiertegen aan te zullen tekenen.