Home Suriname VEAPS vraagt optreden regering in kwestie Samap-project

VEAPS vraagt optreden regering in kwestie Samap-project

16
0
veaps-vraagt-optreden-regering-in-kwestie-samap-project

foto


De Vereniging van Exporteurs van Agrarische Producten in Suriname (VEAPS) heeft haar beklag gedaan bij minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) over de wijze waarop het Samap-project wordt uitgevoerd. Diverse organisaties en personen hebben bij VEAPS klachten gedeponeerd. De vertegenwoordiger van de Europese Unie heeft zich volgens de organisatie beledigend uitgelaten naar Suriname toe. Geëist wordt dat de regering opheldering vraagt over de uitlatingen.

Drie opmerkingen gemaakt op 16 april tijdens een bijeenkomst van het Project Steering Comittee, zijn als zeer beledigend ervaren, schrijft de VEAPS.

1. Dat Suriname een periode van corruptie heeft meegemaakt. Kan de EU-vertegenwoordiger dat bewijzen?

2. De EU-vertegenwoordiger gebruikte laatdunkend de volgende woorden: “Politieke manipulatie van het project” en “het dramatiseren van de issues”.

3. De EU-vertegenwoordiger heeft aangegeven dat “men ook met een helikopter vanuit de lucht geld kan strooien over Paramaribo”.

De VEAPS tekent protest aan tegen deze zeer zwaar beledigende en respectloze opmerkingen. Zij vindt dat de opmerkingen zwaar stigmatiserend en ongefundeerd zijn en elke vorm van respect missen. De VEAPS en de vertegenwoordiger van LVV hebben tijdens de vergadering hun misnoegen geuit over de uitlatingen. In de brief wordt aangegeven dat dit niet voldoende is. De regering moet ook in actie komen en opheldering vragen. Verder worden in het schrijven diverse kanttekeningen gemaakt over het Samap-project.

U kunt de brief van de VEAPS aan de minister hier downloaden.