Home Suriname Sportzaken en SOC: Goede basis topsport noodzakelijk

Sportzaken en SOC: Goede basis topsport noodzakelijk

39
0
sportzaken-en-soc:-goede-basis-topsport-noodzakelijk

foto

De delegatie van de directeur van Sportzaken, Gordon Touw Ngie Tjouw, en de vertegenwoordigers van het Surinaams Olympisch Comité.


Het directoraat Sportzaken, het Instituut Nationale Selecties (INS) en het Surinaams Olympisch Comité (SOC) werken samen aan een goede basis voor topsport. Dit werd benadrukt tijdens het kennismakingsbezoek dat sportdirecteur Gordon Touw Ngie Tjouw had met het SOC vrijdag. Het managementteam van INS is eveneens gepresenteerd aan het SOC-bestuur.

Sportzaken en SOC hebben hun zienswijze en werkwijze belicht over topsport Voor het SOC is het belangrijk dat de topsport vanuit de lange termijn sportontwikkeling wordt aangepakt. Sportzaken staat hier ook achter en heeft het daarom ook opgenomen in het Gericht Nationaal Sportbeleid 2020-2030. De lange termijn sportontwikkeling zal binnen de topsport bewerkstelligen dat zowel de kwaliteit als de kwantiteit van topsporters wordt verbeterd, omdat zij reeds op zeer jonge leeftijd in het proces worden opgenomen.

Ook de relatie met de topsporters en de huidige stand van zaken van de participanten van de Olympische Spelen werd besproken. Het directoraat heeft daarbij uitgelegd wat gedaan wordt om de sporters te ondersteunen. Het SOC gaf aan wat de bijdrage en ondersteuning is die zij leveren aan de sporters die worden voorgedragen voor een Olympisch toernooi. Het INS heeft verder ook aangegeven wat de mogelijkheden zijn binnen zijn programma om topsporters van elk niveau wetenschappelijk, mentaal, medisch en paramedisch te ondersteunen. Vandaar dat het belangrijk is de samenwerking met het SOC structureel op te pakken zodat veelbelovende en topsporters in het traject van hun ontwikkeling begeleid en ondersteund kunnen worden.

De sportdirecteur was hierbij vergezeld van het hoofd van Interne Controle, Audrey Diso, en hoofdbeleidscoördinator Wilfred Galant, terwijl het SOC vertegenwoordigd werd door voorzitter Ramon Tjon A Fat, secretaris-generaal Dennis Mac Donald en bureaudirecteur Glenn Vreeswijk. In vervolggesprekken zal de samenwerking tussen INS en SOC breder worden besproken waardoor een goede basis ten voordele van de topsport kan worden gelegd.