Home Nederland Derde container van Baltic Tern gevonden op bodem Noordzee en geborgen

Derde container van Baltic Tern gevonden op bodem Noordzee en geborgen

29
0
derde-container-van-baltic-tern-gevonden-op-bodem-noordzee-en-geborgen

Een derde container van het schip Baltic Tern is gevonden en geborgen. Het gaat om een goederencontainer waarin houtvezels zaten, meldt Rijkswaterstaat.

Omrop Fryslân schrijft dat de container al was gezonken en in tweeën was gebroken. De containerresten zijn door een bergingsschip van de bodem van de Noordzee gehaald en naar Terschelling gebracht.

Tankcontainers intact

Containerschip Baltic Tern meldde vorige week dat het, onderweg van Sint-Petersburg naar Rotterdam, op zo’n 27 kilometer ten noorden van Ameland vijf containers had verloren. Twee containers werden relatief snel teruggevonden; een tankcontainer met daarin aceton en een lege tankcontainer voor gebruikte bakolie.

Beide containers zijn weliswaar beschadigd, maar bleven intact en zijn “voor zover bekend” niet gaan lekken, zegt een woordvoerder van Rijkswaterstaat.

Op Ameland riepen de verloren containers vorige week herinneringen op aan de MSC Zoe, het containerschip dat begin 2019 350 containers verloor boven de Waddeneilanden:

Amelanders bezorgd over losgeslagen containers

De twee nog resterende containers van de Baltic Tern zijn nog spoorloos. Mogelijk liggen ze op de zeebodem. Het gaat om een goederencontainer met daarin houtvezels en een container met houtpellets. Het bergingsbedrijf dat is ingeschakeld door de eigenaar van het schip speurt de komende dagen verder naar de containers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here