Home Nederland Talitha Muusse wil laatste Op1 van zondag niet presenteren

Talitha Muusse wil laatste Op1 van zondag niet presenteren

16
0
talitha-muusse-wil-laatste-op1-van-zondag-niet-presenteren

Talitha Muusse presenteert vanavond niet de laatste zondaguitzending van talkshow Op1. In een bericht op Instagram zegt ze dat omroep KRO-NCRV voorwaarden heeft gesteld aan haar optreden “die botsen met mijn professionele en persoonlijke waarden, zoals de eis om niet meer mee te mogen praten tijdens politieke gesprekken aan tafel”.

Muusse stelt dat dat haar journalistieke vrijheid in de weg staat. De omroep komt later met een reactie, zegt een woordvoerder.


De verklaring van Talitha Muusse op Instagram

Talitha Muusse / Instagram

“Ik heb bij aanvang aangegeven mijn rol als presentator te gaan combineren met mijn rol als opiniemaker en ondernemer. Binnen de voorwaarden die nu gesteld worden is deze combinatie van activiteiten toch niet mogelijk helaas”, schrijft ze.

Deze week kondigde Muusse op Twitter aan een ‘volksberaad’ te gaan houden in Den Haag naar aanleiding van het Kamerdebat rond de mislukte formatieverkenning. Ze vroeg haar volgers om te laten weten of ze ook zouden komen. Of die oproep verband houdt met haar vertrek, wordt niet duidelijk.

De 29-jarige Muusse is het gezicht van Coalitie-Y, een samenwerkingsverband van jongerenorganisaties, vakbonden en de klimaatbeweging. Ze presenteert sinds half januari samen met Sven Kockelmann de zondageditie van Op1. Vanavond is de laatste weekenduitzending van het programma.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here