Home Suriname Guyanese ruwe olie op weg naar India

Guyanese ruwe olie op weg naar India

59
0
guyanese-ruwe-olie-op-weg-naar-india

foto

De olie-productie in de Guyanese Liza-put is vanaf december 2019 gestart.


De eerste lading van de nieuwe olieproducent Guyana is op weg naar ’s werelds op twee na grootste importeur van ruwe olie, India. De lading vertrok vorige maand vanuit een productiefaciliteit voor de kust van buurland Guyana in een schip dat werd gecharterd door handelsfirma Trafigura.

Volgens Caribbean Business Report bevindt de lading zich aan boord van een schip dat is gecharterd door het Amerikaanse handelsbedrijf Trafigura Trading LLC. Het zal rond 8 april aankomen in de haven van Mundra in Gujarat.

India, één van ’s werelds grootste olieverbruikers, heeft geprobeerd zijn afhankelijkheid van ruwe olie uit het Midden-Oosten te verminderen. Het land is al jaren bezig zijn olie-importen te diversificeren. Na het besluit van de Organisatie van de aardolie-exporterende Landen (OPEC) eerder deze maand om de productieverlagingen te verlengen tot april, liet India weten zijn importen uit het Midden-Oosten te verminderen met een kwart in mei. Dat betekent dat India maandelijks 10,8 miljoen vaten zal importeren in plaats van het maandelijkse gemiddelde van 14,7 tot 14,8 miljoen vaten.

De aanzienlijke olievondsten van ExxonMobil sinds 2015 hebben Guyana gepositioneerd om te anticiperen op aanzienlijke opbrengsten uit aan olie gerelateerde inkomsten, ondanks de verminderde wereldwijde vraag naar olie als gevolg van de Covid-19-pandemie en de impact ervan op de sector.

De offshore-olievondsten van ExxonMobil hebben naar verluidt het Stabroek Block van 6,6 miljoen hectare in Guyana tot de grootste ontdekking van ruwe olie in het afgelopen decennium gemaakt.