Home Suriname Extra Covid-maatregelen in het Paasweekend

Extra Covid-maatregelen in het Paasweekend

22
0
extra-covid-maatregelen-in-het-paasweekend

foto


Er zijn extra Covid-maatregelen getroffen voor komend weekend door het ministerie Justitie & Politie. Er mogen niet meer van 50 mensen aanwezig zijn bij openbare locaties. Waka Pasi en Palmentuin krijgen extra bewaking. De politie krijgt ondersteuning van Defensie.

Het ministerie deelt mee dat het belast is met de ordehandhaving van de Covid-19 maatregelen. Op basis van de laatste ontwikkelingen binnen de samenleving is het ministerie genoodzaakt de veiligheidsmaatregelen vanaf vrijdag voor de komende feestdagen landelijk aan te scherpen. 

De maatregelen:

1. Dat vrijdag 02 april en maandag 05 april gelijkgesteld worden met de zondag. De lockdowntijd voor het weekend (zaterdag –zondag) is van 21.00.u.-05.00. Van maandag tot en met vrijdag: 23.00.u.-05.00.u.) 

2. Alle locaties landelijk met een openbaar karakter mogen niet meer dan 50 bezoekers toelaten.  Dit afhankelijk van de beschikbare capaciteit en met inachtneming van de social distance.

3. Dat de locaties ‘Waka Pasi en Palmentuin bewaking krijgen. Het Korps Politie Suriname zal hierbij de ondersteuning krijgen van Defensie. De bestuursdienst van Paramaribo Noordoost zal ook in dit gebied haar controle uitoefen.

De politiecontrole in de buurten en in het verkeer wordt ook opgevoerd. Bij misstanden zal er niet geschroomd worden om alle ten dienst staande middelen aan te wenden en ook hard op te treden.

Het ministerie van Justitie en Politie doet een beroep op de samenleving om gehoor te geven aan de maatregelen van de regering, zodat gezamenlijk de verspreiding van het Covid-19 virus tegengegaan wordt.