Home Suriname Biza-minister buigt zich over issues van vakbonden

Biza-minister buigt zich over issues van vakbonden

33
0
biza-minister-buigt-zich-over-issues-van-vakbonden

foto

Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken.


De samenwerkende vakbonden hebben knelpunten met minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken besproken. De bewindsman heeft dinsdag de vakbondsleiders, David Bakker (Milieu-inspectie), Michael Sallons, voorzitter van de Werknemers Organisatie Openbare Werken/Sluizen en Gemalen en Imro Edam, die vier bonden van Volksgezondheid onder zich heeft ontvangen. Bakker vindt dat ambtenaren benadeeld zijn geworden voor miljarden SRD’s. Hij wordt hierbij ondersteund door Edam en Sallons.

Afgesproken is met de bonden om al hun problemen en eisen op papier te zetten, waarna deskundigen op het ministerie na zullen gaan of de overheid fouten heeft gemaakt. Indien wel, zullen deze gecorrigeerd worden. Somohardjo laat via zijn voorlichtingsdienst optekenen dat de zaken bestudeerd zullen worden. Dan pas kan er een beslissing worden genomen. Hij zegt dat  het geen eenvoudige zaken zijn die heel snel opgelost kunnen worden, vandaar dat het ministerie in alle rust deze kwestie goed zal uitwerken. De minister is bereid alle bonden aan te horen, ook van zijn ministerie. Echter verwacht hij dat de bonden oprechtheid tonen.

Voor wat betreft de status van de ambtenaren op het ministerie van Openbare Werken zal de minister eerst met collega Riad Nurmohamed afstemmen om precies te weten wat de situatie is. “Als ministerie dat het personeelsbeleid richting geeft, is het belangrijk dat ook Biza betrokken wordt bij de gesprekken tussen de bond en OW. Met de bond van OW is er een vervolggesprek gepland. De bewindsman is ervan bewust dat de bonden opkomen voor hun leden, maar zo moet ook de regering opkomen voor de hele bevolking. Er zijn reeds 54.000 ambtenaren op de rol zijn. “Elke beslissing die wij nemen moet doordacht zijn. Want we kunnen het volk niet dieper in de penarie brengen”, stelt Somohardjo.