Home Suriname Op Phagwa-dag gaat avondklok ook in om 23.00 uur

Op Phagwa-dag gaat avondklok ook in om 23.00 uur

62
0
op-phagwa-dag-gaat-avondklok-ook-in-om-23.00-uur

foto


Het klopt niet dat er geen lockdown is op maandag, Phagwa-dag. In het Presidentieel besluit is vastgelegd dat de lockdown van maandag tot en met vrijdag ingaat om 23.00 uur. Dit geldt ook voor de komende maandag. Het ministerie van Volksgezondheid doet dringend een beroep op eenieder om de Covid-maatregelen in acht te nemen. Met het oog op Phagwa is het risico op Covid-besmetting heel groot. Phagwa gaat vaak gepaard met lichamelijk contact, welke uiteraard niet bevorderlijk is in de preventie tegen Covid-19.  

Op social media circuleren uitnodigingen en promo’s voor feesten en evenementen op Phagwa-dag. Ook zijn er individuen en bedrijven die op privé locaties phagwafeesten organiseren. De politie zal zichtbaar aanwezig zijn op Phagwa-dag en zal extra alert zijn op overtreders. Er zal niet geschroomd worden om op te treden tegen personen die zich schuldig maken aan de overtreding op het verbod op feesten. Eenieder wordt opgeroepen zoveel mogelijk in huiselijke sfeer het Holi-feest te gedenken. Tevens wordt de samenleving opgeroepen om de politie te melden indien men over informatie beschikt over privéfeesten.

“Een derde Covid-19 golf zal onvermijdelijk zijn als wij met zijn allen de verantwoordelijkheid over onze gezondheid laten liggen. Met het losbandig feesten zullen de consequenties van een derde golf ook merkbaar zijn. De regering zal dan wederom genoodzaakt zijn om beperkende maatregelen te nemen, hetgeen weer niet bevorderlijk is voor de ontwikkeling van ons land”, zegt Volksgezondheid.