Home Nederland Korpschef politie roept kabinet op tot duidelijkheid over coronamaatregelen

Korpschef politie roept kabinet op tot duidelijkheid over coronamaatregelen

15
0
korpschef-politie-roept-kabinet-op-tot-duidelijkheid-over-coronamaatregelen

Korpschef Henk van Essen van de Nationale Politie roept de politiek op eenduidig te zijn in de communicatie over coronamaatregelen.

“Toen na de verkiezingen de nieuwe maatregelen voor de komende drie weken moesten worden vastgesteld, zei de ene partij van de avondklok af te willen en werd die toch weer doorgezet. Dat soort boodschappen helpt niet.” Hij roept op tot eenduidigheid. “Een consistente boodschap is denk ik van belang voor de samenleving, maar in ieder geval ook voor ons als handhavers.”

Het ongenoegen neemt toe, zei Van Essen in het tv-programma Buitenhof, en de mensen willen weten wat voor perspectief het nieuwe kabinet biedt. De vertraging die nu is ontstaan in de formatie noemt hij dan ook ongewenst. “De samenleving snakt naar perspectief, de mensen zijn het zat, ik ben het zelf ook zat.”

De politie wordt steeds meer geconfronteerd met protesten, meer dan voorheen. “En wat we altijd willen en altijd hebben kunnen doen, is dat we niet tegenover de demonstranten staan, maar ertussen. Maar op dit onderwerp wordt het ons buitengewoon moeilijk gemaakt.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here