Home Suriname Rechter stelt verdachte voorlopig in vrijheid

Rechter stelt verdachte voorlopig in vrijheid

28
0
rechter stelt-verdachte-voorlopig-in-vrijheid

foto


Rechter Maureen Dayala heeft Arwin B. die een rechtenstudent is, woensdag voorlopig in vrijheid gesteld. Zij hield hem voor dat hij wel op elke zitting dat zijn zaak wordt behandeld, moet verschijnen in de rechtszaal. De voorlopige invrijheidstelling van Arwin B. geschiedde toen officier van justitie Mirella van Dijk het verzoek daartoe deed, nadat de verdachte was gehoord.

Arwin B. zou zijn neef messteken hebben toegebracht op 31 december vorig jaar. Een arts constateerde dat het om zestien steekverwondingen ging die het slachtoffer had opgelopen. Arwin B. vertelde dat hij een goede band had met zijn neef. De ruzie begon op 14 november vorig jaar toen het slachtoffer hem spelenderwijs sloeg. De verdachte hield hem meerdere malen voor om op te houden, maar de neef deed dat niet. Hij moest liederlijke taal aanhoren. 

Op 31 december ontstond er weer een ruzie tussen beide neven. Het slachtoffer heeft aangegeven dat het mogelijk is dat hij Arwin B. als eerst heeft geslagen. Daarna zou de verdachte hem in de auto met een mes hebben verwond. Voor Arwin B. was het veel geworden dat zijn neef hem die dag weer aan het uitschelden was. De rechter hield hem voor dat het slachtoffer een positieve opstelling had bij zijn verhoor naar de verdachte toe. Het slachtoffer geeft toe dat hij ook fouten heeft gemaakt. Dayala zei tegen Arwin B. om na zijn voorlopige invrijheidstelling het recht niet in eigen hand te nemen. Op 28 april zal Van Dijk haar strafeis presenteren.