Home Suriname Open brief aan president Santokhi

Open brief aan president Santokhi

57
0
open-brief-aan-president-santokhi

foto


Aan de President van de Republiek Suriname

Zijne Excellentie de heer Chandrikapersad Santhokhi

Paramaribo, 24 maart 2021

Betreft: Pleidooi voor de voordracht van mevr. mr. dr. Manorma Soeknandan

Hooggeachte heer Santokhi,

Ondergetekende organisaties zijn zich bewust van de genderongelijkheid en de scheve seksratio in posities van beleid en besluitvorming en benadrukken dat in onze democratische rechtstaat vrouwen evenals mannen het recht hebben voorgedragen te worden voor benoeming in leidinggevende functies op nationaal en internationaal niveau.

Wij bepleiten middels dit schrijven bij U en Uw regering, mevrouw mr. dr. Manorma Soeknandan als kandidaat voor te dragen voor de functie van Secretaris-Generaal van de CARICOM en dat de regering binnen de CARICOM actief de diplomatieke lobby ter hand neemt dat zij ook gekozen wordt.

Wij zijn er ten volle van overtuigd, gegeven haar curriculum vitae, dat zij met haar master en PhD in International Studies, haar trackrecord als diplomaat en haar betrokkenheid bij tal van CARICOMinstellingen over de vereiste capaciteiten en ervaring beschikt om deze leidinggevende positie binnen de CARICOM te bekleden. Bovendien fungeert zij sinds februari 2014 als waarnemend secretarisgeneraal van de CARICOM, en is als zodanig zeer vertrouwd met de lid landen en de uitdagingen van onze regio.

Als portfoliohouder voor Gender binnen de CARICOM zou het voor Suriname een schitterende mijlpaal zijn op het pad naar gendergelijkheid als deze zeer capabele Surinaamse als eerste vrouw in deze belangrijkste positie in onze regio wordt gekozen.

Namens,

Women’s Rights Centre (WRC), Carla Bakboord

Het Institute for Women Gender and Development Studies (IWGDS), Marina de Bies

Het Centre for Peoples Development, Julia TerborgDe Nationale Vrouwenbeweging (NVB), Eline Graanoogst

Stichting Ilse Henar Hewitt Juridische Bijstand voor Vrouwen, Siegmien Staphorst

Projekta, Sharda Ganga

Zami Paramaribo, Vanessa Limon

Stichting Vrouwen in de Politiek (VIP), Judith Faerber

Het Vrouwen Parlement Forum (VPF), Liefda Somo

Ultimate Purpose, Maggie Schmeitz

Unie van Surinaamse Vrouwen (USV), Asha Mungra

Stichting Vrouwen Politieke Alliantie Suriname (VPAS), Ruth Wijdenbosch