Home Suriname Braziliaan herkent roofverdachte niet meer

Braziliaan herkent roofverdachte niet meer

59
0
braziliaan herkent-roofverdachte-niet-meer

foto


Een Braziliaan, die op 6 januari vorig jaar is beroofd van 278 gram ruw goud, week maandag in de rechtszaal af van zijn eerder afgelegde verklaring bij de politie. Bij de politie had hij Jonathan K. aangewezen als een van de twee verdachten die hem heeft beroofd. In de rechtszaal beweerde hij dat het om twee andere mannen gaat.

Rechter Cynthia Valstein-Montnor liet het slachtoffer het proces-verbaal van zijn verhoor zien welk hij ook heeft ondertekend. Bij het verhoor was ook een Portugese tolk aanwezig om voor de getuige te vertalen. De rechter constateerde dat de getuige bevreesd is en dat hij niet in alle vrijheid zijn verklaring heeft afgelegd. De man maakt zich zorgen om het leven van zijn gezin. 

Valstein-Montnor zei dat de getuige op een uitdrukkelijke vraag van advocaat Arjan Ramlakhan of Jonathan K. een van de twee verdachten is, geen antwoord wilde geven. Zij wees verder het verzoek van Ramlakhan af om Jonathan K. voorlopig in vrijheid te stellen, omdat er sprake is van ernstige bezwaren. Ramlakhan legde de nadruk op de verklaring van het slachtoffer dat hij aangeeft dat twee andere personen de beroving hebben gepleegd. 

De verdachte verklaart niets te weten over de tenlastelegging. Het slachtoffer was op 6 januari vorig jaar naar een bar. Hij nam daarna een taxi waarin twee mannen zaten die hem hebben beroofd. De vervolgbehandeling van deze zaak vindt plaats op 26 april.