Home Suriname Zanger Shahied Wagid Hosain is niet meer

Zanger Shahied Wagid Hosain is niet meer

22
0
zanger-shahied-wagid-hosain-is-niet-meer

foto


De Surinaams-Nederlandse zanger Shahied Wagid Hosain (59) is zondagmorgen in zijn woonplaats in Den Haag overleden. Zijn dood komt twee weken na zijn decoratie tot Ridder in de Ere Orde van de Gele Ster. De zanger had vorige maand bekendgemaakt dat hij ongeneeslijk ziek was en niet lang meer te leven had.Wagid Hosain was niet in staat om de presidentiële onderscheiding voor zijn verdiensten in de muziekwereld sinds beginjaren 80 in ontvangst te nemen. Zijn vrouw en zoon ontvingen de onderscheiding voor hem op 9 maart op de Surinaamse ambassade in Den Haag.

Shahied Wagid Hosain heeft muzikale begeleiding gehad van zijn oom Hafeezkhan (Tjatj). Hij begon als drummer bij de welbekende muziekformatie Mastana. Op gegeven moment werd Wagid Hosain gevraagd om als zanger in te vallen bij de formatie Indian Diamonds o.l.v. Hans Jagbandhan. Dat gaf de doorstart voor zijn zangcarrière. Zijn versie van Oh My Love van de Indiase evergreen zanger Mohammed Rafi was immens populair.

De zanger genoot grote bekendheid in zowel zijn geboorteland Suriname als in Nederland. Hij stond bekend als een bescheiden zanger, die een idool van velen was. Zijn bijdrage in de muziekwereld wordt omschreven als “van onschatbare waarde.”

Mairan Sewtahal, organisator van Suriname Festival en Rayeed Nasibdar hadden het verzoek tot onderscheiding van Shahied Wagid Hosain in februari dit jaar gedaan. Zij vonden het belangrijk dat een zanger die zulke grote prestaties heeft geleverd aan de Hindostaanse muziekwereld en die een voorbeeld is geweest voor velen, tijdens zijn leven moest worden geëerd.