Home Suriname Zunder voert gesprekken met CLO-groepen

Zunder voert gesprekken met CLO-groepen

29
0
zunder-voert-gesprekken-met-clo-groepen

foto

PWO-voorzitter en presidium-lid van Ravaksur, Armand Zunder.


De Raad van Vakcentrales in Suriname (Ravaksur) is bezorgd over de verdeeldheid binnen de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO).  Het presidium van Ravaksur heeft geconstateerd dat de ruis rond de voorzitter van de CLO, Ronald Hooghart, niet bevorderlijk is voor de eenheid binnen de vakbeweging.

Besloten is door de leiding van Ravaksur dat Armand Zunder, voorzitter van de Progressieve Werknemers Organisatie, gesprekken zal voeren. Het doel van deze interventie is dat de twee groepen binnen CLO de eenheid in de vakcentrale terug doen keren.

Zunder zegt aan Starnieuws dat hij vrijdag met Hooghart een onderhoud heeft gehad. Hooghart is als voorzitter van de CLO lid van het presidium van Ravaksur. Maandag zal Zunder een gesprek hebben met een vertegenwoordiging van het CLO-Collectief onder leiding van Michael Miskin. 

Het Ravaksur-presidium heeft geconstateerd dat ondanks de hoge inflatie van vorig jaar en de hoge inflatieverwachting van dit jaar er nog steeds geen salariscompensatie voor de landsdienaren is gerealiseerd. Bovendien zitten er nog talrijke prijsverhogende maatregelen aan te komen.

Er is verder geconstateerd dat in een belangrijk instituut als de Sociaal Economische Raad er vanwege de verdeeldheid binnen de CLO geen vertegenwoordiging in dat orgaan is en in andere representatieve instituten kan worden aangewezen. Zunder hoopt dat de gesprekken zullen leiden tot een oplossing waardoor zaken niet blijven stagneren.