Home Suriname Vermoedelijk brandstichting bij woning

Vermoedelijk brandstichting bij woning

24
0
vermoedelijk-brandstichting-bij-woning

foto


Twee personen hebben vanochtend vermoedelijk brandgesticht in een woning aan de Brahmatewariweg te Bloemendaal. Brandweervoorlichter Olton Pinas zegt dat een vrouw met haar zoon in het laagbouw houtenhuis woont. Volgens hem heeft de moeder een halve liter softfles met benzine en een afgebrande doek naast het huis aangetroffen.

De vrouw merkte dat de poort werd opengedaan en ze hoorde voetstappen. Zij dacht dat het haar zoon was, maar dat bleek niet het geval te zijn. Zij ontdekte kort daarna de brand en belde met de politie die de brandweer heeft ingeschakeld.

De bewoonster van het huis vermoedt dat twee personen de brand waarschijnlijk hebben gesticht want zij had eerder in de week aangifte tegen hen gedaan van het plegen van inbraak in haar woning. Ze hadden gedreigd de woning in brand te zullen steken.

Pinas zegt dat de schade beperkt is gebleven tot een oude wasmachine, zekeringkast en de wand. Niemand raakte gewond. Hij zegt dat het huis is aangesloten op het elektriciteitsnet, maar niet is verzekerd. De brandweervoorlichter meldt dat 04.09 uur melding van de brand is gedaan. Zijn collega’s rukten toen uit, maar het bleek dat het vuur reeds was gedoofd door omstanders.