Home Suriname Tek’ Okasie workshops over sterke relatie

Tek’ Okasie workshops over sterke relatie

26
0
tek’-okasie workshops-over-sterke-relatie

foto


Vanwege het stijgende aantal gevallen van huiselijk geweld en partnermoord hebben drie vrouwelijke leiders besloten dit jaar een serie van workshops te verzorgen over het ontwikkelen van sterke liefdevolle relaties. Het doel is om de nationale bewustwording op gang te brengen over het belang van goede communicatie in een liefdesrelatie.

Relaties zijn mooi en heel waardevol, maar verlopen soms moeizaam, en veroorzaken veel pijn en verdriet. Dan kan een van de partners zich genoodzaakt voelen de relatie te verbreken en de eigen weg op te gaan. Dit heeft consequenties voor beide partners en voor de kinderen en heeft in het uiterste geval ook partnermoord tot gevolg.

Teneinde een bijdrage te leveren aan het voorkomen van destructieve relaties zullen Joan Watkin, Emmy Hart, en Lilian Wiebers de komende periode een serie gratis online workshops houden. In de workshops Tek’ Okasie zullen diverse onderwerpen de relatie rakende, op een interactieve manier met deskundigen belicht worden. Ook personen die destructieve relaties hebben ervaren zullen aan het woord komen.

Tek’ Okasie roept vooral jongvolwassenen op om mee te doen aan deze workshops en zo hun kennis over het versterken van relaties te vergroten. De eerste workshop die zaterdagavond wordt gehouden, gaat over Narcisme in relaties. Narcisten zijn mensen die een sterke obsessie hebben met hun eigen belangrijkheid. Ze verwachten een speciale behandeling alsof ze beter zijn dan anderen. Ze stellen zich in het begin van de relatie heel charmant en betrokken op. Naarmate de relatie vordert, maken ze hun partner emotioneel onstabiel. De mentale en emotionele schade is een groot litteken na een relatie met een narcist’’ zegt een slachtoffer uit een narcistische relatie.

Lilian Wiebers

De inleider is Drs. Joan Watkin lcs. De link om deel te nemen is te vinden op de Facebook pagina van Tek’ Okasie.

De workshop begint vanavond om 19.30 uur.