Home Suriname Man de bak in voor twee keer inbraken in dezelfde woning

Man de bak in voor twee keer inbraken in dezelfde woning

68
0
man-de-bak-in-voor-twee-keer-inbraken-in-dezelfde-woning

foto


 Rechter Lydia Ravenberg heeft Jules W. vrijdag gevonnist tot achttien maanden celstraf waarvan vier voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest met een proeftijd van twee jaar. Zij vindt dat het bewijs is geleverd dat de man zich schuldig heeft gemaakt aan twee diefstallen in een woning op respectievelijk 3 en 9 augustus 2020.

Ravenberg zegt dat de man op de camerabeelden is herkend. Jules W. ging op 3 augustus samen met anderen bij de woning van de benadeelde. Hij nam lichtmotoren, horloges, gympies, een portemonnee inhoudende SRD 2.500, een stofzuiger en andere goederen weg. Op 9 augustus ging hij weer naar dezelfde plek om een diefstal te plegen.

De dochter van de benadeelde merkte dat dieven bezig waren een van de deuren te forceren. Jules W. kon toen aangehouden worden in een put, terwijl zijn kompanen wisten te vluchten. De benadeelde loste schoten. Ravenberg zegt dat Jules W. twee keer in dezelfde woning een inbraak heeft gepleegd. Het Openbaar Ministerie eiste achttien maanden onvoorwaardelijke celstraf.

De man verklaarde dat hij thuis was toen hij werd opgehaald door ene Raoul W. Hij moest op een gegeven moment in de auto wachten toen Raoul W. samen met anderen ergens ging. Hij was op dat moment te Hanna’s Lust waarbij de benadeelde kwam en schoten loste. Hij denkt dat de man hem verdacht van diefstal waardoor hij werd aangehouden.