Home Suriname 10.000e persoon wordt vandaag gevaccineerd

10.000e persoon wordt vandaag gevaccineerd

81
0
10.000e-persoon-wordt-vandaag-gevaccineerd

foto


Het vaccineren gaat in hoog tempo door. Zaterdag tussen 09.00 uur en 10.00 uur zal volgens de verwachtingen de 10.000e persoon gevaccineerd worden op de locatie van de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF). Het ministerie heeft een prioriteitenlijst opgesteld om de meest kwetsbare burgers zo snel mogelijk te beschermen, maar uiteindelijk zal eenieder die gevaccineerd wil worden aan de beurt komen, meldt de Communicatie Dienst Suriname. (CDS).

Volgens minister Amar Ramahdin van Volksgezondheid heeft het bereiken van het hoge aantal alles te maken met de inzet van mensen die de afgelopen weken kosten nog moeite hebben gespaard om dit vaccinatieprogramma op te starten en uit te voeren. Op 23 februari is de vaccinatiecampagne van start gegaan. De eerste prikken voor zorgmedewerkers kwamen uit een donatie van 1000 vaccins die geschonken waren door Barbados. Dankzij een gift van 50.000 vaccins uit India, kon het tempo worden opgevoerd.

De bevolking wordt in volgorde van de prioriteitenlijst gevaccineerd. Zodra de volgende groep aan de beurt is, wordt dit via de verschillende mediakanalen bekendgemaakt. Het vaccineren met het AstraZeneca-vaccin gebeurt volledig op de aanbevelingen van gezaghebbende onderzoeks- en gezondheidsinstituten zoals de Wereldgezondheidsorganisatie WHO en de European Medicines Agency. Daarnaast wordt het ministerie geadviseerd door de Technische Advies Commissie.