Home Suriname Hof stelt verdachte in yami drugszaak in vrijheid

Hof stelt verdachte in yami drugszaak in vrijheid

60
0
hof-stelt-verdachte-in-yami-drugszaak-in-vrijheid

foto


Het Hof van Justitie heeft donderdag het verzoek van advocaat Maureen Nibte gehonoreerd om Gregory C. in vrijheid te stellen. Hij was samen met anderen aangehouden nadat meer dan 160 kilo yami marihuana werd onderschept op het Jules Sedney Havencomplex op 26 januari.

Nibte zegt dat Gregory C. ontkent dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan hetgeen hem verweten wordt. Haar cliënt had de nightshift op 25 januari van zeven uur ’s avonds tot zeven uur ’s morgens. Op de dag van de vondst van de drugs was Gregory C. vrij van dienst. Hij heeft slechts tijdens de shiftwisseling op de parkeerplaats contact gehad met ene P. die zijn naam in deze zaak heeft genoemd.

“Verzoeker werkt slechts bij de kade bij het in- en uitladen van de boten. Hij mag zich nimmer op de plek begeven waar de drugs zijn aangetroffen”, benadrukt Nibte. Zij vindt daarom dat de man niets te maken heeft met de drugs.

Gregory C. heeft vernomen dat P. die zijn naam in deze zaak noemde ook andere namen heeft genoemd. P. kwam echter steeds terug op zijn verklaring.

Nibte had een verzoek op basis van artikel 54c van het Wetboek van Strafvordering gedaan aan het Hof, welk is gehonoreerd.