Home Suriname Somohardjo verwelkomt 3 werknemers met beperking

Somohardjo verwelkomt 3 werknemers met beperking

27
0
somohardjo-verwelkomt-3-werknemers-met-beperking

foto

Minister Bronto Somohardjo van Biza op werkbezoek bij BvB-Latour. Hij heeft drie personen met een beperking verwelkomd. (Foto: Voorlichting Biza)


Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (Biza) heeft dinsdag tijdens een werkbezoek aan het Bureau voor Burgerzaken (BvB) te Latour drie vrouwelijke werknemers met een beperking verwelkomd. “Dit is het eerste bureau dat mensen met een speciale
hulpvraag accommodeert”
. Hij onthulde dat een deel van de inkomsten van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) terug zal vloeien naar de dienst. Dit is nooit eerder gebeurd in de geschiedenis, benadrukte de bewindsman.


“De regering is zich ervan bewust, dat de mensen met een speciale hulpvraag niet genoeg kansen krijgen op de arbeidsmarkt, terwijl we weten dat ze willen werken en genoeg kennis en kunde bezitten”, zei Somohardjo. Volgens hem is het belangrijk dat hen de gelegenheid wordt aangeboden. Hij hoopt met deze stap, dat niet alleen de andere ministeries gemotiveerd raken, maar ook de maatschappelijke organisaties en particuliere bedrijven. “Wij voegen met deze actie de daad bij het woord. Ik hoop dat wij nog vele mensen met speciale hulpvraag te werk kunnen stellen”. 3 december is uitgeroepen tot ‘Internationale Dag voor Mensen met een Beperking’. De regering heeft besloten om deze doelgroep te ondersteunen.

De minister kondigde aan dat de training ‘Klantvriendelijkheid’ van start zal gaan. Het ministerie is van plan om nog zeven nieuwe BvB’s te openen. Over twee maanden wordt er aan de Nieuw Weergevondenweg en te Rijsdijk een BvB geopend, meldt de afdeling Voorlichting van Biza.

Anny Paules, leidinggevende van BvB Latour, gaf aan, dat ondanks de economische situatie het personeel gemotiveerd blijft om het werk te doen. Zij staan klaar voor elke uitdaging.  Een verbeterde dienstverlening, een facelift voor het BvB-gebouw behoren tot de wenselijkheden. Deze zijn nodig om het werk vlotter en efficiënter te verrichten. Het hoofd verwelkomde de dames Amy Kartosari, Alice Nipte en Julietti Olande in de CBB-familie. Zij vindt dat de minister “sociale kracht en karakter heeft getoond om deze groep mensen uit haar isolement te halen. Want ook zij bezitten kennis en kunde om dienstbaar te zijn aan land en volk en te voorzien van eigen behoefte”.