Home Nederland Wekdienst 16/3: NOS-slotdebat • Kinderen naar zwemles en winkels mogen meer mensen...

Wekdienst 16/3: NOS-slotdebat • Kinderen naar zwemles en winkels mogen meer mensen ontvangen

121
0
wekdienst-16/3:-nos-slotdebat-•-kinderen-naar-zwemles-en-winkels-mogen-meer-mensen-ontvangen

Goedemorgen! Vandaag organiseert de NOS traditiegetrouw het laatste debat van de verkiezingen. En winkels mogen iets meer mensen ontvangen en kinderen tot en met twaalf jaar oud mogen weer naar zwemles.

We beginnen met het weer. In de loop van de dag neemt de bewolking toe en valt op steeds meer plaatsen regen of motregen. Het noordoosten krijgt weinig tot geen neerslag. Er waait een matige tot vrij krachtige noordenwind en het wordt zo’n 7 graden.


Weerplaza

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Het is de laatste dag voordat de stembureaus voor alle Nederlanders opengaan, en dat betekent dat de NOS traditiegetrouw het laatste debat van de verkiezingscampagne houdt. In NOS Nederland Kiest: Het Debat debatteren acht lijsttrekkers met elkaar. Het slotdebat wordt uitgezonden op NPO 1 van 20.30 uur tot 22.00 uur.
  • De coronamaatregelen worden vanaf vandaag iets versoepeld: grote winkels mogen wat meer klanten ontvangen, kinderen tot en met twaalf jaar mogen weer naar zwemles en er kunnen weer rijlessen worden gegeven.
  • In de Champions League zijn veel grootmachten te zien: Real Madrid ontvangt Atalanta Bergamo, Manchester City wacht in Boedapest de wedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach. Titelhouder Bayern München speelt tegen Lazio en Chelsea tegen Atlético Madrid.

Wat heb je gemist?

EU-burgers moeten deze zomer grotendeels vrij kunnen reizen met een reispas waarop staat wat hun ‘coronastatus’ is. Zijn ze gevaccineerd, recent getest of hebben ze antistoffen omdat ze het coronavirus hebben gehad, dan moet die pas hen toegang geven tot alle EU-landen. De Europese Commissie presenteert daarvoor vandaag een plan.

Het “groene certificaat” zal in eerste instantie meer bewegingsvrijheid geven aan mensen die gevaccineerd zijn. Maar zeker deze zomer zullen er nog groepen mensen zijn die nog niet zijn opgeroepen om zich te laten vaccineren.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

In het Russische Tsjeljabinsk komen niet veel ganzen voor. Anton Masjoekov heeft er een aantal en dat trekt op straat veel bekijks. De ganzen zijn zelfs getraind in het veilig overleven in de stad. Ze kunnen op commando drukke wegen oversteken.

“Ik zat te denken welke dieren je kan houden, die er niet uitzien als huisdieren”:

Man laat elke dag zijn ganzen uit en leert ze de weg oversteken op commando

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here