Home Suriname OM eist straf tegen voetbaltrainer Ricardo O.

OM eist straf tegen voetbaltrainer Ricardo O.

26
0
om-eist-straf-tegen-voetbaltrainer-ricardo-o.

foto

Net als tijdens de vorige zitting is er gisteren weer een stil protest gehouden buiten, terwijl de zitting binnen gaande was. Gevraagd wordt om gerechtigheid te doen geschieden.


Het Openbaar Ministerie (OM) eiste maandag tegen voetbaltrainer Ricardo O. een straf zowel in het tweede als het derde kanton voor het seksueel misbruiken van een vijftienjarig meisje. In het tweede kanton is geëist twaalf maanden celstraf waarvan vijf voorwaardelijk onder aftrek en in het derde kanton twaalf maanden onvoorwaardelijke celstraf. Officier van justitie Shanta Mahadew voegde als bijzondere voorwaarde aan haar strafeis toe dat de man geen jeugdigen meer mag trainen.

Op 10 februari 2018 deed de vader van het slachtoffer aangifte tegen Ricardo O. voor gemeenschap met een jeugdige en ontucht. Het bleek dat op 8 februari het meisje niet naar school was geweest, terwijl zij door de schoolbus was afgezet. In de middaguren belde zij haar vader op om haar af te halen bij een tante op Lelydorp. De vader confronteerde haar ermee dat zij niet naar school was geweest waarop zij aangaf dat zij door voetbaltrainer Ricardo O. was opgehaald. Zij zijn naar zijn woning geweest alwaar zij seks hebben gehad.

Het slachtoffer is aangesloten bij de voetbalvereniging SRD en ging twee keren in een week trainen. De vader zette het meisje af, zo niet ging zij met de bus. Na de training werden de pupillen door de trainer afgezet. De vader verklaarde dat nadat Ricardo O. te weten was gekomen van de aangifte, hij hem telkens opbelde en beloftes deed. Ricardo O. zei dat hij een huis met een studio voor het meisje zou bouwen en dat hij alles voor haar zou doen tot haar achttiende jaar. Als ouders zouden zij niets meer voor haar hoeven te doen. Hij zou de zorg overnemen.

Voorts hield hij de vader voor dat hij gratis rijles kon volgen bij een rijschool. Ook zou hij een bromfiets voor de man kopen en maandelijks SRD 5.000 aan hem geven. De moeder van de verdachte was geweest om thuis bij de vader te praten, maar zijn vrouw had haar weggejaagd. Twee dagen daarna belde de moeder van de verdachte de vader van het slachtoffer op om aan te geven dat haar zoon veel auto’s, huizen en geld heeft. De verdachte zou alles verliezen bij een opsluiting. Daarom stelde zij voor een groot bedrag te vragen om de zaak te sussen. Daarmee ging de vader niet akkoord. In deze zaak zal advocaat Irene Lalji op 3 mei haar pleidooi houden.