Home Suriname SLM-top: Bedrijf staat er over enkele jaren beter voor

SLM-top: Bedrijf staat er over enkele jaren beter voor

37
0
slm-top:-bedrijf-staat-er-over-enkele-jaren-beter-voor

foto

Paul de Haan is de nieuwe directeur van SLM, de ‘national carrier’. Hij heeft samen met de directie en raad van commissarissen een kennismakingsbezoek gebracht aan Assembleevoorzitter Marinus Bee. (Foto’s: DNA)


Paul de Haan, de nieuwe topman bij de SLM, is ervan overtuigd dat het bedrijf er over enkele jaren beter voor zal staan. Er zijn heel wat plannen, die binnenkort worden bekendgemaakt. Hij heeft ook gevraagd dat oliemaatschappijen het bedrijf ondersteunen, door met de SLM te vliegen. Assembleevoorzitter Marinus Bee heeft de directie en president-commissaris Rajen Pahladsingh ontvangen voor een kennismakingsbezoek.

Bee heeft de nieuwe CEO van de SLM voorgehouden, dat er een extra zware druk rust op zijn schouders vanwege de crisis waarin de maatschappij verkeert. Verder heeft hij de delegatie voorgehouden, dat als er wetgeving nodig is er snel naar moet worden gekeken zodat die kan worden behandeld en aangenomen in het parlement, meldt de afdeling Communicatie en Informatie.

Een van de afspraken die is gemaakt met de SLM-top is dat er vanuit DNA zeker de ondersteuning zal worden

gegeven, om bij dienstreizen gebruik te maken van de diensten van de national carrier. “Wij moeten samen ervoor zorgen dat dit bedrijf wordt gered en eenieder is hiervoor nodig,” zegt Bee. Volgens de Assembleevoorzitter verdient

dit team een kans.

Bee heeft de SLM-directie op het hart gedrukt om te werken aan goede communicatie met de vakbond en het personeel, want over drie jaar moet de schuld van US$ 102 miljoen behoorlijk teruggebracht zijn. “Laten wij van de Covid-situatie gebruikmaken om een nieuwe start te maken. Wij gaan ervoor moeten knokken, inleveren en het vertrouwen van het Surinaamse volk moeten winnen om te kiezen voor de SLM,” zegt Bee.