Home Suriname Pg vraagt Achaibersing informatie over New Surfin NV

Pg vraagt Achaibersing informatie over New Surfin NV

94
0
pg-vraagt-achaibersing-informatie-over-new-surfin-nv

foto

De brief van de pg aan minister Armand Achaibersing van Financiën & Planning. De NDP-fractie heeft een kopie van het schrijven ontvangen.


Procureur-generaal (pg) Roy Baidjnath Panday heeft minister Armand Achaibersing (Financiën & Planning) naar informatie gevraagd over de oprichting van New Surfin NV. Dit op basis van een brief van de fractie van de Nationale Democratische Partij (NDP). “Gaarne vraag ik u om mij per ommegaande omstandig te informeren omtrent de onderwerpelijke aangelegenheid. Uw informatie zal betrokken worden teneinde de grondslag van de strafklacht te beoordelen”, schrijft de pg aan de bewindsman. De NDP-fractie heeft een kopie van het schrijven ontvangen.

Ricardo Panka, woordvoerder van de NDP, zegt in gesprek met Starnieuws dat de fractie uitkijkt naar de verrichtingen van de pg over het strafrechtelijke onderzoek dat is gevraagd om in te stellen tegen minister Achaibersing, zijn collega van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, Albert Ramdin, Rajen Pahladsingh die benoemd is als directeur van New Surfin NV en Sarwankumar Badjalala, adviseur van de president. Panka zegt dat de fractie het vreemd vindt dat de pg een kopie van het schrijven stuurt en niet rechtstreeks meldt welke stappen hij zal ondernemen. Het is voor de NDP niet duidelijk of een soortgelijke brief ook gericht is aan de overige betrokkenen.

De NDP vindt het opmerkelijk dat de pg schrijft aan de minister dat de informatie die hij zal verstrekken betrokken zal worden om de grondslag van de strafklacht te beoordelen. Panka voert aan dat in de brief minutieus aangegeven wordt welke wetten er overtreden zouden zijn. Op basis van de expertise van de pg en zijn werkarmen kan hij zelf beoordelen welke overtredingen er begaan zijn, stelt Panka. De NDP vindt het een positieve stap dat de pg begonnen is met het zoeken naar informatie en kijkt reikhalzend uit naar de verrichtingen van de pg.