Home Suriname Celstraf poging verkrachting 85-jarige bedlegerige vrouw

Celstraf poging verkrachting 85-jarige bedlegerige vrouw

25
0
celstraf-poging-verkrachting-85-jarige-bedlegerige-vrouw

foto


Glenn D. (48) heeft geprobeerd een 85-jarige bedlegerige verlamde vrouw te verkrachten in haar huis in het district Marowijne. Rechter Lydia Ravenberg legde hem donderdag 24 maanden celstraf op waarvan zes voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht met een proeftijd van drie jaar.

 

Op 19 december drong Glenn D. de woning van de vrouw binnen. De hoogbejaarde die ernstig ziek is en niet eens kan praten, gilde. Haar dochter en schoonzoon die in een andere woning op hetzelfde erf wonen, kwamen af op het gegil. Zij troffen Glenn D. in de kamer van de bejaarde aan, waarbij hij geen broek aanhad. Hij hield zich schuil achter de gordijnen en sprong via het venster weg.

De bejaarde werd zonder haar luier aangetroffen waarbij haar slaapjurk omhoog was getrokken. Zij kan haar luier niet zelf weghalen want daarvoor is zij afhankelijk van haar dochter. De rechter concludeert dat Glenn D. de luier van de vrouw heeft weggehaald. Volgens haar is de man gekomen aan de waardigheid en zelfrespect van de bejaarde. Zij ging mee met de strafeis van het Openbaar Ministerie.

Glenn D. ontkent de tenlastelegging. Volgens hem ging hij bij de woning om een korte dame te ontmoeten met wie hij een afspraak had. Hij kon op vragen van de rechter de naam van de vrouw niet opgeven.