Home Suriname Powisi: Ik ben koppig geweest

Powisi: Ik ben koppig geweest

30
0
powisi:-ik-ben-koppig-geweest

foto


“Ik ben koppig geweest”, verklaarde Rinaldo M., die bekendstaat als Powisi, woensdag in de rechtszaal. Hij gaf toe roekeloos over straat te hebben gereden, maar ontkende een politieman op straat te hebben gezien.

Een politieman, die als getuige is gehoord, verklaarde dat Powisi met zijn auto op hem heeft ingereden. Hij moest aan de kant springen om te voorkomen dat hij werd aangereden. De  politieambtenaar vertelde dat hij op 15 januari samen met zijn collega’s aan de Kwattaweg bezig was met een controle naar overtreders van de lockdown. 

Een auto kwam op een gegeven moment aangereden waarbij de agent het stopteken gaf aan de autobestuurder die achteraf Powisi bleek te zijn. De bestuurder stopte niet maar voerde zijn snelheid op. De agent moest aan de kant springen. Volgens hem waren de dienstwagens van de politie zodanig op de weg geplaatst dat de overtreders niet zouden kunnen passeren. Hij gaf aan dat Powisi toch wist te passeren. 

Powisi is aan de Vijfde Rijweg aangehouden toen hij betrokken raakte bij een verkeersongeluk. Hij reed verkeersmeubilair en een schutting aan. Hij zat samen met twee anderen in de wagen en raakte gewond. De agent is naar de Vijfde Rijweg gegaan toen de verdachte was aangehouden. Hij ontkende de verdachte toen te hebben bedreigd met zijn dienstwapen. Powisi wordt het verwijt gemaakt van poging tot moord en het negeren van een ambtelijk bevel. Over twee weken zullen andere getuigen worden gehoord.