Home Suriname OM eist straf tegen medeverdachten Adhin

OM eist straf tegen medeverdachten Adhin

33
0
om-eist-straf-tegen-medeverdachten-adhin

foto


Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag zijn strafeis gepresenteerd tegen Vijendra R. en Amin D., medeverdachten van ex-vicepresident (vp) Ashwin Adhin. Officier van justitie Rayshree Koendan eiste zowel in het tweede als derde kanton een straf tegen Vijendra R.

 

In het derde kanton werd twaalf maanden celstraf geëist waarvan zeven voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar. In het tweede kanton is twaalf maanden celstraf geëist waarvan zes voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar. In totaal gaat het om elf maanden celstraf onder aftrek van de tijd in voorarrest die geëist is tegen Vijendra R.

Koendan eiste tegen Amin D. twaalf maanden celstraf waarvan zeven voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar. Vijendra R. werkte als hoofd van de Technische Dienst op het kabinet van de vicepresident en is tevens een neef van Adhin. Hij zei echter dat het werk heel zakelijk werd uitgevoerd voor ex-vp. Hij kreeg instructies van Adhin om meubilair af te schrijven wat hij ook heeft uitgevoerd.

Ook Amin D., die hoofd was van de ICT-afdeling, zei dat hij opdrachten van de ex-vp heeft uitgevoerd door het opstellen van memo’s voor het afschrijven van apparatuur. Hij merkte op dat altijd werkpaarden op de slachtbank worden gegooid.

Advocaat Maureen Nibte voerde aan dat haar cliënten voor het eerst in aanraking zijn gekomen met de politie. Zij gaf aan dat de mannen op instructies van Adhin hebben gehandeld. Raadsvrouw Oetra Biharie zei dat er goederen zouden worden gedoneerd aan het Doveninstituut waarmee Adhin en de huidige vp akkoord waren gegaan. Beide advocaten pleitten voor vrijspraak voor de verdachten die nog aangehouden zijn. De rechter zal deze maand nog het vonnis wijzen in deze zaak.