Home Nederland Twitter labelt bericht Baudet over vaccinaties als misleidend

Twitter labelt bericht Baudet over vaccinaties als misleidend

75
0
twitter-labelt-bericht-baudet-over-vaccinaties-als-misleidend

Twitter heeft een bericht van Forum voor Democratie-lijsttrekker Thierry Baudet gelabeld als misleidend. In de tweet van 7 maart schrijft hij dat hij zich absoluut niet zal laten vaccineren. Volgens hem is corona helemaal niet gevaarlijk voor hem en zijn de bijwerkingen van het vaccin heftig.

Nu Twitter het bericht als misleidend heeft gekwalificeerd, zijn de reacties op de tweet niet meer te zien en is het bericht niet meer te delen.

Het is voor zover bekend de eerste keer dat Twitter een bericht van een Nederlandse politicus misleidend noemt. Het bedrijf deed het eerder wel bij berichten van de voormalige Amerikaanse president Trump. Later werd hij zelfs geweerd van het platform.

Forum voor Democratie heeft het besluit van het Amerikaanse techbedrijf gehekeld. “Als dat geen buitenlandse inmenging in de Nederlandse democratie is, wat dan wel?”, schrijft de partij op Twitter. Forum pleit voor een anti-censuurwet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here