Home Suriname Vaccineren tegen Covid-19 kan nu ook in Nickerie

Vaccineren tegen Covid-19 kan nu ook in Nickerie

40
0
vaccineren-tegen-covid-19-kan-nu-ook-in-nickerie

foto

Districtscommissaris van Nickerie, Senrita Gobardhan, wordt gevaccineerd.


In Nickerie heeft districtscommissaris Senrita Gobardhan, als eerste het AstraZeneca Covid-19 vaccin toegediend gekregen bij het gezondheidscentrum van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) in de Van Pettenpolder. Met deze daad heeft ze de mensen in het westen van het land willen overtuigen om het vaccin te nemen en niet af te gaan op de berichten op social media. Gobardhan geeft aan dat zij, zichzelf en haar medemens wil beschermen, vandaar dat ze het vaccin heeft genomen. Ze geeft aan dat ze echt dacht dat het meer was dan het prikje, ze heeft het nauwelijks gevoeld.

De medisch directeur van het Mungra Medisch Centrum, Djoties Jaggernath, heeft in het ziekenhuis ook als eerste het vaccin toegediend gekregen. Hij geeft aan dat het een normale prik is, elke vaccinatie heeft haar nut. Hij denkt terug aan zijn kinderjaren met de vaccinaties. Van allemaal is het minst ergste deze die hij vandaag gehad heeft. Hij meent dat de verhalen die op social media verteld worden, uit onwetendheid en angst verspreid worden. Verder geeft hij aan dat het kwartiertje van observatie goed is verlopen.

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid was speciaal voor deze gelegenheid naar Nickerie afgereisd. Hij gaf aan dat het de vijfde locatie is waar men terecht kan voor het vaccin. Hij zal de mogelijkheid bekijken om de frontliners van Coronie te sturen naar Nickerie voor hun vaccinatie; het gaat om een kleine groep. De bewindsman riep de gemeenschap op om gebruik te maken van de gelegenheid om zich te laten vaccineren.

Op 13 maart is het precies een jaar dat Covid-19 geconstateerd werd in Suriname. Op dit moment is Nickerie Covid-vrij. In Nickerie zullen eerst de frontliners worden gevaccineerd. Daarna zal de gemeenschap zich kunnen registreren om gevaccineerd te worden. Waarnemend RGD-directeur Nishita Gajadin deelt mee dat op RGD poli’s in Nickerie, de mogelijkheid geboden zal worden om gevaccineerd te worden.

Volgens rayoncoördinator van de RGD, Radha Ramjattan, die ook de coördinator van het Covid-team Nickerie is, heeft het district vorig jaar in mei de eerste Covid patiënt geregistreerd. In 2020 waren er 117 positieve gevallen, waarbij er twee doden zijn te betreuren. In januari waren er 31 positieve gevallen en een dode vanuit Coronie. In februari zijn  6 positieve cases geweest. In maart zijn er geen positieven geregistreerd.