Home Suriname Van der San gaat in hoger beroep tegen vonnis

Van der San gaat in hoger beroep tegen vonnis

48
0
van-der-san-gaat-in-hoger-beroep-tegen-vonnis

foto


Eugène van der San heeft besloten in hoger beroep te gaan tegen het vonnis van kortgedingrechter Clayton Wallerlei over de bouw van een magazijn op de hoek van de Anamoe- en Granietstraat. Dit deelt hij mee in gesprek met Starnieuws. Volgens de rechter is Van der San er niet in geslaagd aannemelijk te maken dat het ministerie van Openbare Werken niet conform de regels een bouwvergunning heeft verstrekt.

Van der San heeft in een ingezonden artikel aangehaald dat de trekker van de buurtbewoners contact met hem had gemaakt en hem ook had meegedeeld dat er geen buurtonderzoek heeft plaatsgevonden. Op basis van verkregen informatie dacht Van der San dat de mensen toch overgehaald waren en men zich heeft laten omkopen voor “een bordje linzensoep”. Van der San merkt op dat de trekker van de buurtbewoners, Wendell Simson, na een bericht in Starnieuws, contact met hem heeft opgenomen.

In het vonnis van de rechter wordt aangegeven dat op 18 november 2020 in een akte is aangegeven dat de overige buurtbewoners verklaren dat zij geen bezwaar hebben tegen de bouwactiviteiten. “Het is u bekend dat 16 omwonenden in een petitie naar de vicepresident en daarna in een brief naar de minister van OW hun verbazing, misnoegen en verzet hebben geuit omtrent dit bouwwerk. Vooralsnog is gebleken dat geen van deze 16 omwonenden een ander stuk heeft getekend; ook niet een verklaring zoals genoemd, de akte van 18 november 2020,” schrijft Simson aan Van der San. Hij vraagt hem of hij “zou kunnen (laten) achterhalen welke ‘buurtbewoners’ een zogenaamde akte van GEEN bezwaar hebben ondertekend?”

Van der San zegt dat hij op basis van de nieuwe informatie definitief besloten heeft om in hoger beroep te gaan. Hij verontschuldigt zich tegenover de buurtbewoners dat hij op basis van onjuiste informatie dacht dat zij van mening waren veranderd. Van der San blijft erbij dat de procedure om de bouwvergunning af te geven niet volgens de wettelijke procedures tot stand is gekomen.