Home Suriname Man die cambiovergunning zou regelen, veroordeeld

Man die cambiovergunning zou regelen, veroordeeld

20
0
man-die-cambiovergunning-zou-regelen,-veroordeeld

foto


Donovan D. is donderdag veroordeeld voor het oplichten van een ondernemer met 10.000 euro. Hij hield de benadeelde voor dat hij in staat was via de toenmalige governor van de Centrale Bank van Suriname, Gillmore Hoefdraad, een cambiovergunning te regelen.

De man stelde zich voor als een bankmedewerker, wat niet op waarheid berustte. Rechter Maytrie Kuldip Singh heeft hem veroordeeld tot twaalf maanden celstraf waarvan drie voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht waarbij er een proeftijd is gekoppeld van drie jaar. Donovan D. verscheen donderdag niet in de beklaagdenbank. Hij was op een eerdere zitting voorlopig in vrijheid gesteld.

Met het vonnis van de rechter hoeft hij niet terug in de gevangenis. Donovan D. wilde 100.000 euro van de ondernemer om de cambiovergunning te regelen, maar die had het geld niet. Daarna kwam hij met het voorstel van 50.000 euro. Er werd vervolgens overeengekomen 10.000 euro, omdat de ondernemer dat bedrag wel had. Donovan D. maakte zich onvindbaar met het geld. Hij verbraste het volledige bedrag.