Home Suriname John wint dragrace in Guyana in 11-seconden categorie

John wint dragrace in Guyana in 11-seconden categorie

15
0
john-wint-dragrace-in-guyana-in-11-seconden-categorie

foto

Raymond John (links met pet) heeft de eerste plek in Guyana behaald met dragrace. Hij hoopt dat er meer aandacht komt voor deze tak van sport.


Suriname heeft het heel goed gedaan tijdens de dragrace die in Guyana is gehouden. Raymond John heeft met zijn Toyota chaser ‘Venom’ de eerste plek gehaald in de 11-seconden categorie.  Op het South Dakota Circuit was hij de enige die Suriname heeft kunnen vertegenwoordigen. Normaliter zijn er meerdere deelnemers, maar de late voorbereidingen en de veerverbinding vanwege de covid-19 situatie hebben parten gespeeld.

De racer zegt aan Starnieuws dat hij bijna niet meer had deelgenomen aan de wedstrijden. Onderweg naar Nickerie had hij autopech met dezelfde auto waarmee hij heeft gewonnen. Samen met vrienden is er tijdens de lockdown uren gewerkt aan de gearbox en wat technische problemen. “Maar met toewijding en inzet voor de sport moet je jezelf en anderen duwen verder te komen en door te gaan,” zegt John.

De racer merkt op dat het altijd een genoegen is om Suriname te vertegenwoordigen. Hij geeft aan dat het om een dure sport gaat. “Ik ga niet ontkennen dat het financiën vereist. De kosten dek ik vaak zelf. Maar met hulp van familie, vrienden en kennissen die ook aan de sport doen is het de moeite waard,” stelt John. Als het aan hem ligt, zal er voorlopig geen sprake zijn van stoppen met dragracen als sport. “Maar het geheel hangt er ook vanaf hoe er wordt gereageerd door sponsors. Zolang we de auto op de baan kunnen krijgen, zal ik door blijven gaan”.

De ‘Venom’ rijder wil dat de overheid ook een bijdrage levert. Het ging om een internationaal evenement, dat via overheidskanalen uitgezonden kon worden als er een betere samenwerking was. John vindt dat de sport samen verder naar een hoger niveau ontwikkeld kan worden waarbij Suriname gastheer kan zijn van grote evenementen met andere landen. “Hierdoor geef je een boost aan het land en zou ook toerisme hierdoor kunnen groeien. Dat betekent meer inkomsten voor het land”.

Voorlopig heeft John de snelste Toyota Chaser in het land. “Voor nu in elk geval ben ik de snelste. Er zijn andere kerels die niet ver achter staan. Ze komen er zeker aan, maar het is nu mijn tijd,” zegt John die sinds 2016 racer is.

Raoul Lith