Home Suriname In brief aan president: Afspraken met Hooghart niet bindend

In brief aan president: Afspraken met Hooghart niet bindend

18
0
in-brief-aan-president:-afspraken-met-hooghart-niet-bindend

foto


Hoofdbestuursleden van de CLO (gebundeld in CLO-Collectief) hebben president Chan Santokhi schriftelijk meegedeeld dat het plegen van overleg en maken van afspraken met voorzitter Ronald Hooghart alleen, de organisatie op geen enkele wijze zal binden. Het dagelijks bestuur van de CLO bestaat, naast Hooghart ook uit secretaris-generaal Michael Miskin en penningmeester Glenn Swamipersad. Die twee leden van het dagelijks bestuur maken deel uit van CLO Collectief.

Het CLO Collectief had via de kortgedingrechter gevraagd om vervroegde verkiezing uit te schrijven, maar dit verzoek is afgewezen. De rechter oordeelde dat er meer mogelijkheden zijn om het gevraagde te bereiken. Daarop is intussen ingespeeld. Bestuursleden onder leiding van Hooghart hadden een tegenvordering ingesteld. Gevraagd werd om de tegenpartij te veroordelen, omdat zij geroyeerd zijn uit CLO. Ook deze vordering is afgewezen door de kantonrechter, omdat de bestuursleden niet rechtsgeldig geroyeerd zijn.

Onder de aandacht van de president wordt gebracht dat Hooghart op verschillende fora aangeeft dat de mensen van het Collectief geen bestuursleden zijn, omdat ze geroyeerd zouden zijn. Hij maakt tezamen met vijf hoofdbestuursleden het bestuur van de CLO uit. Dit berust volgens de overige bestuursleden niet op waarheid. De regering betrekt de overige leden van het dagelijks bestuur niet en voert alleen gesprekken met Hooghart.

Aan de president wordt gevraagd alle organen en instituten van de Staat op de hoogte te stellen van de brief die geschreven is op woensdag 3 maart, waarin zaken uit de doeken zijn gedaan. Benadrukt wordt dat bij het voeren van besprekingen met de CLO, het dagelijks bestuur moet worden uitgenodigd. Het dagelijks bestuur vertegenwoordigt de organisatie in en buiten rechte.