Home Suriname Kanhai: Bouterse heeft geen opdracht aan Ramsamooj gegeven

Kanhai: Bouterse heeft geen opdracht aan Ramsamooj gegeven

19
0
kanhai:-bouterse-heeft-geen-opdracht-aan-ramsamooj-gegeven

foto

Irvin Kanhai, raadsman van ex-president Desi Bouterse.


Irvin Kanhai, raadsman van ex-president Desi Bouterse, zegt in gesprek met Starnieuws dat zijn cliënt tijdens het getuigenverhoor uitgelegd heeft dat de Trinidadiaan Derek Ramsamooj in opdracht van de Surinaamse Postspaarbank (SPSB) werk heeft verricht. Bouterse is dinsdag als getuige verhoogd. Hij heeft als president geen opdracht gegeven om een country risk analyse te maken. Het rapport is volgens verklaring van Bouterse voor de SPSB gemaakt.

Bouterse is tijdens het verhoor geconfronteerd met diverse verklaringen. Kanhai zegt dat zijn cliënt uitleg gegeven heeft over wat zijn betrokkenheid is bij de zaak. Indien hij de opdracht zou hebben gegeven, dan moest er een missive zijn. Kanhai wil niet te diepgaand ingaan op de zaak omdat Ramsamooj een cliënt is van een collega. Het getuigenverhoor heeft ongeveer anderhalf uur geduurd.

Kanhai zegt dat Bouterse de zaken die met hem te maken hebben, heeft verduidelijkt tijdens het verhoor. Hij denkt niet dat het nog nodig zal zijn om hem nog een keer te horen. Bouterse zal volgens Kanhai niet aangemerkt worden als verdachte in deze zaak.