Home Suriname OM stelt koppel in vrijheid

OM stelt koppel in vrijheid

17
0
om-stelt-koppel-in-vrijheid

foto


Het Openbaar Ministerie (OM) heeft Santusha K. en haar partner Ruben S. in vrijheid gesteld. Het koppel was opgesloten op verdenking van zware mishandeling van zijn buurman in het district Para.

Advocaat Maureen Nibte diende een verzoek in op grond van artikel 54a van het Wetboek van Strafvordering, om de verdachten op vrije voeten te krijgen. Het OM heeft echter nog voordat de rechter-commissaris het verzoek heeft behandeld, hen in vrijheid gesteld. Nibte vindt dat het koppel zich heeft verdedigd tegen de buurman.

De buurman wilde hen na een ruzie met een mes te lijf gaan, maar de verdachten wilden dat afpakken. Daarbij is het slachtoffer gewond geraakt in zijn been. Er werd in de woning van de verdachten luid muziek afgespeeld waarover de buurman het beklag deed bij de verhuurder. De verhuurder nam toen contact op met de huurders, de verdachten.

Santusha K. vroeg de buurman waarom hij zijn beklag had gedaan. Volgens haar werd de buurman boos en nam een mes waarmee hij op haar afkwam. Haar man schoot haar te hulp, waarbij zij samen het mes wilden afpakken.