Home Nederland CBS: voor het eerst sinds 2016 stijgt aantal ontvangers bijstand weer

CBS: voor het eerst sinds 2016 stijgt aantal ontvangers bijstand weer

17
0
cbs:-voor-het-eerst-sinds-2016-stijgt-aantal-ontvangers-bijstand-weer


Ontwikkeling ontvangers bijstand 2020

Onder jongeren tot 27 jaar was de toename relatief het grootst, met bijna 12 procent meer bijstandsontvangers (ruim 4000 mensen) dan in 2019. Bij de ontvangers van 27 tot 45 jaar was de stijging vier procent, bij de 45-plussers twee procent.

Ook onder mensen met een migratie-achtergrond (zowel westers als niet-westers) was de stijging groter dan onder mensen met een Nederlandse achtergrond, zegt het CBS: in de eerste groep groeide het aantal bijstandsontvangers met zo’n vier procent, in de tweede groep met ongeveer twee procent.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here