Home Suriname Actie Luchthavenbeheer opgeschort, vluchten uitgevoerd

Actie Luchthavenbeheer opgeschort, vluchten uitgevoerd

28
0
actie-luchthavenbeheer-opgeschort,-vluchten-uitgevoerd

foto


De actie van de Bond van personeel bij NV Luchthavenbeheer is opgeschort. Na twee intensieve gespreksrondes met minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme heeft de bond besloten dispensatie te verlenen aan de afhandeling van vluchten. Partijen zitten dinsdag weer om de tafel om de knelpunten te bespreken. Er is sprake van een principeakkoord tussen partijen.

Tijdens een spoed algemene ledenvergadering vanmorgen hebben de leden besloten de actie op te schorten en de vervolggesprekken af te wachten. Bondsvoorzitter Lloyd Read zegt aan Starnieuws dat er harde afspraken zijn gemaakt dat er vóór zondag een oplossing moet zijn bereikt.

Vooral de exporteurs zijn zwaar getroffen door de actie van het personeel van NV Luchthavenbeheer. Zaterdag kon een lading vis niet worden geëxporteerd naar de Verenigde Staten, omdat het toestel van AmeriJet geen toestemming kreeg om te landen. Exporteurs werd gevraagd hun lading die ze hadden afgeleverd op Zanderij voor export op te halen, omdat de koelfaciliteiten van de SLM vol zaten met vracht van de KLM. De vlucht van de KLM die vrijdag was geland is zaterdagavond laat vertrokken.

De vlucht van de SLM vandaag, waarop ook ladingen groenten, fruit en vis zitten, is vertraagd uitgevoerd. Ondernemers waren des duivels dat ze opnieuw zware klappen moesten incasseren, eerst vanwege Covid-19-beperkingen en nu door de actie van de werknemers van Luchthavenbeheer. Assembleelid Asis Gajadien was ook niet te spreken over de staking. Hij zei dat als de directie onder leiding van Vijay Chotkan samen met de staf niet in staat is om de vluchten door te laten gaan, de regering ze dan moet wegjagen.

De bond eist uitvoering van de Collectieve Arbeidsovereenkomst en een herstelplan voor het bedrijf.