Home Nederland VVD-lijsttrekker Rutte: ‘Vreselijk dat jongeren het zo zwaar hebben’

VVD-lijsttrekker Rutte: ‘Vreselijk dat jongeren het zo zwaar hebben’

29
0
vvd-lijsttrekker-rutte:-‘vreselijk-dat-jongeren-het-zo-zwaar-hebben’

Meer huizen bouwen, middelbare scholen openen en extra kernreactoren: het zijn onderwerpen waarover demissionair premier Mark Rutte met jongeren in gesprek ging op de eerste avond van het NOS op 3 verkiezingsprogramma. De VVD-lijsttrekker beantwoordde vragen van jongeren in de studio en van kijkers die ze via sociale media konden stellen.

Het ging vaak over de coronamaatregelen. Zo vroegen veel mensen zich af of de horeca en sportscholen weer open kunnen, maar daar wilde Rutte niets over zeggen. Wel hoopt hij dat de middelbare scholen weer open kunnen, al dan niet gedeeltelijk. Het demissionaire kabinet gaat de komende dagen in gesprek over de huidige situatie en eventuele versoepelingen.

Een van de gasten in de studio kaartte aan dat veel jongeren last hebben van de coronamaatregelen en soms zelfs depressief zijn. Zijn er mogelijkheden voor hen om meer vrijheid te krijgen?

Dit was Ruttes antwoord daarop:

VVD-lijsttrekker Rutte: ‘Vreselijk dat jongeren het zo zwaar hebben’

Lange wachttijden bij Geestelijke gezondheidszorg (GGZ) en jeugdzorg kwamen ook ter sprake. Momenteel is jeugdzorg in handen van gemeenten. Die hebben niet altijd voldoende geld beschikbaar, waardoor er vaak op jeugdzorg wordt bezuinigd. Via Zoom vroeg Janna live aan Rutte hoe hij die bezuinigingen wil aanpakken. De VVD-lijsttrekker is van mening dat er meer geld naar jeugdzorg moet.

Rutte: ‘Controleren of iedereen die aanspraak doet op jeugdzorg, dat echt nodig heeft’

Alle lijsttrekkers van de grote partijen komen aan bod bij het NOS op 3 verkiezingsprogramma, behalve PVV-leider Geert Wilders. Hij sloeg de uitnodiging af.

De komende dagen zijn andere lijsttrekkers te gast. Zo ziet het programma eruit:


NOS

Wil je het hele gesprek met Mark Rutte terugkijken? Dat kan hier:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here