Home Nederland Kabinet houdt rekening met verlenging avondklok voor ‘kleine’ versoepelingen

Kabinet houdt rekening met verlenging avondklok voor ‘kleine’ versoepelingen

34
0
kabinet-houdt-rekening-met-verlenging-avondklok-voor-‘kleine’-versoepelingen

Het ziet ernaar uit dat de avondklok nog enkele weken langer van kracht blijft. Dat lijkt een voorwaarde voor een aantal versoepelingen die het kabinet overweegt, zeggen bronnen tegen de NOS. De versoepelingen betreffen niet alleen middelbare scholieren maar ook studenten en kappers. Het gaat dan wel om “hele kleine” versoepelingen.

De lockdown en ook de avondklok gelden in eerste instantie tot 2 maart.

Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid is inmiddels groot voorstander van de avondklok. In de pauze van het debat in de Eerste Kamer over een betere juridische onderbouwing van de avondklok-wet benadrukte de CDA-minister dat de avondklok goed werkt en dat circa 94 procent van de bevolking ’s avonds en ’s nachts niet de straat op gaat.

Kijk hier hoe minister Grapperhaus zegt dat de avondklok een bijdrage kan leveren aan versoepelingen:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here