Home Suriname AZP rouwt om professoren Vrede en Lai A Fat

AZP rouwt om professoren Vrede en Lai A Fat

98
0
azp-rouwt-om-professoren-vrede-en-lai-a-fat

foto

De professoren Martinus Vrede en Rudie Lai A Fat.


Het overlijden van professor dr. Martinus Albert Vrede en Prof. dr. Rudie Lai A Fat is een groot verlies voor het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) én Suriname. De twee grootheden waren voor velen een guru, zegt algemeen directeur van AZP, Claudia Redan.  

“Het zijn onze enige professoren geweest die baanbrekend werk hebben verricht voor de medische sector. Lai A Fat is ingeslapen op 17 februari en zijn vriend en collega op 18 februari Beiden hebben heel veel gedaan aan wetenschappelijk onderzoek. Ze hebben veel publicaties op hun naam staan. Veel artsen zijn door hen opgeleid. 

Vrede en Lai A Fat hebben hun krachten ruim 40 jaar gegeven aan AZP. Prof Vrede heeft mij altijd met raad en daad bijgestaan. Ik ben blij dat ik hem nog een week terug heb kunnen spreken,” zegt Redan.