Home Suriname Nieuw hoofdstembureau Brokopondo gelijk met werk gestart

Nieuw hoofdstembureau Brokopondo gelijk met werk gestart

32
0
nieuw-hoofdstembureau-brokopondo-gelijk-met-werk-gestart

foto

Vicepresident Ronnie Brunswijk (in rood) de ministers, de voorzitter en leden van het hoofdstembureau van Brokopondo. (Foto: CDS)


De nieuwe samenstelling van het hoofdstembureau heeft als eerste taak zich te buigen over de vacature die is ontstaan, nu Sergio Akiemboto (NDP) geen Assembleelid is. Districtscommissaris Ludwig Mendelzoon is vandaag beëdigd als voorzitter van het hoofdstembureau Brokopondo. De beëdiging vond plaats op het Kabinet van de vicepresident op door minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse zaken. 

Op basis van artikel 28 van de Kiesregeling zijn ook beëdigd Florence Nelson als plaatsvervangend voorzitter, Ernie Landveld, Joan Adraai en Freddy Linga, als leden. De plaatsvervangende leden zijn Bridney Koedoe, Xafira Afata en Terry Aserie. Behalve vicepresident Ronnie Brunswijk was ook de minister van Regionale Ontwikkeling en Sport, Gracia Emanuels. aanwezig. Voorafgaand aan de beëdiging werd de eedformule voorgelezen door Nasier Eskak, directeur van Binnenlandse Zaken. 

Gelijk na de beëdiging vond ook de eerste vergadering plaats, meldt de Communicatie Dienst Suriname. Het belangrijkste agendapunt was de behandeling van het schrijven van De Nationale Assemblee over de invulling van het opengevallen DNA-lidmaatschap in Brokopondo. Het besluit is genomen dat de vacature open staat. Het Centraal Hoofdstembureau zal per schrijven hierover worden verwittigd.