Home Suriname SLM hoort nogmaals van regering: Winstgevend worden

SLM hoort nogmaals van regering: Winstgevend worden

31
0
slm-hoort-nogmaals-van-regering:-winstgevend-worden

foto

Een regeringsdelegatie onder leiding van president Chan Santokhi krijgt een presentatie van de SLM-top. (Foto: CDS)


De SLM moet een gedegen plan uitwerken over hoe de bedrijfsoperaties in hun totaliteit winstgevend en rendabel worden. President Chan Santokhi heeft tijdens een presentatie van de SLM-leiding benadrukte dat hij naarstig uitkijkt naar het herstelplan “want het gaat om een ernstige crisis.” Vicepresident Ronnie Brunswijk benadrukte ook dat het niet de bedoeling is om oneindig injecties te geven aan het bedrijf. “We willen weten van jullie hoe het bedrijf weer gezond en winstgevend gemaakt zal worden, anders ben ik de eerste die zal zeggen stoppen ermee.”

In de presentatie heeft de SLM-leiding aangegeven wat de financiële situatie is en uitdagingen. Ook is aan de orde geweest de bezuinigingen, vooruitzichten, de impact van Covid-19 op de bedrijfsvoering en voorstellen over de vloot. De actiepunten hebben voornamelijk te maken met bezuinigingsmaatregelen om het bedrijf mogelijkerwijs uit de crisissituatie te halen, meldt de Communicatie Dienst Suriname. 

President Santokhi heeft de vertegenwoordigers van de SLM opgeroepen om ook na te gaan hoe andere luchtvaartbedrijven om gaan met uitdagingen, bezuinigingen en ook steeds meer mogelijkheden te bekijken om de inkomsten te verhogen. Ook minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme heeft enkele verbeterpunten aangekaart. Hij drukte de vertegenwoordigers op het hart om uit hun stoel te gaan om de business te halen, om zodoende de inkomsten van het bedrijf te verhogen. Hij noemt als voorbeeld de Franse oliemaatschappij die vanuit Parijs technisch personeel zal laten overvliegen via Frans-Guyana, om de werkers uiteindelijk met kleinere vliegtuigen naar Suriname te vervoeren. SLM zou op die ontwikkeling kunnen inspelen.

Ook de plannen van American Airlines om dit jaar een aanvang te maken met vluchten naar Suriname zijn aan de orde gekomen. De president vroeg de SLM of deze ontwikkeling als een dreiging of juist als een kans gezien moet worden. Het lijkt hem gepast dat de Surinaamse carrier mogelijkheden bekijkt hoe samen te kunnen werken met de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij en om mogelijkheden te benutten om eventueel diensten te leveren aan die maatschappij.

Santokhi benadrukte meerdere malen om een goede marketingstrategie uit te werken. Wanneer het luchtruim weer opengesteld wordt, gaan de mensen willen reizen, meent de president. Hij zegt dat er meer ontwikkelingen te wachten staan binnen de luchtvaart gelet op de activiteiten in de gas- en oliesector. “Maar als wij niet kunnen voldoen aan de randvoorwaarden en niet inspelen op de behoefte, dan gaat men afwijken naar andere landen. “

De president onderstreepte dat zijn kanttekeningen niet bedoeld zijn om het bedrijf onaangenaam te zijn, maar om het wakker te houden. “Wij willen alles doen om SLM te halen uit de crisis.” Over een maand krijgt de president een tussentijds verslag van het bedrijf.